QUICKSURFACE FULL

  1. Home
  2. Software
  3. Quick Surface
  4. QUICKSURFACE FULL

QUICKSURFACE FULL

QuickSurface Full

Software pro převod 3D skenovacích sítí z libovolného 3D skeneru do modelů CAD. Je vybaven jednoduchými, ale výkonnými funkcemi, které umožňují rychlou konverzi digitalizovaných dat do modelů připravených k použití. Prozkoumejte některé z hlavních funkcí.

Import skenovacích dat​

Načtení dat z libovolného skeneru pomocí standardních síťových souborů STL, OB nebo PLY. U skenerů s velkým dosahem lze data importovat pomocí formátu souboru PTX. Vzhledem k tomu, že se jedná o 64bitovou aplikaci, umožňuje uživateli načíst libovolnou velikost sítě. Pro účely manipulace umožňuje vestavěná funkce redukce polygonů uživateli vytvořit síť s vhodným počtem trojúhelníků, aniž by byla ohrožena kvalita sítě.

Interaktivní výběr​

Snadno použitelné nástroje pro rychlou extrakci zájmových oblastí. Kouzelná hůlka, štětec a volný výběr umožňují uživateli identifikovat oblasti, které představují prvky nebo volné plochy.​

Extrakce tvarů​

Rychle rekonstruujte roviny, válce, kužely a koule. Vytvářejte mezi nimi vztahy jako pravoúhlost, rovnoběžnost a shodnost.

Můžete také vytvářet referenční geometrie, jako jsou přímky a body, pro použití v operaci zarovnání sítě do prostoru pro správné umístění objektu do světového souřadného systému.

Rovina symetrie

Najděte rovinu souměrnosti objektu. Pomocí analyzátoru určete kvalitu polohy roviny. Jemným doladěním polohy pomocí ovládacích prvků na obrazovce dosáhnete nejlepších výsledků.

Zarovnání objektu

Umístění objektu do světového souřadného systému pomocí extrahovaných primitiv. Interaktivní definice souřadného systému umožňuje uživateli nastavit správnou orientaci objektu.

2D řezy

Interaktivní řezání umožňuje uživateli získat referenční body pro 2D skicování. Zarovnejte rovinu řezu k extrahovaným primitivům, plochám CAD a dokonce vytvořte řez interaktivně na obrazovce. Pro účely loftování – uživatel může také vytvořit více řezů najednou.

2D skicování

Pomocí rozměrů a omezení můžete vytvářet přesné náčrty jako v jakémkoli jiném balíku CAD.

3D skicování, Loft, Sweep surfacing

Kreslete volné křivky přímo na referenční síť a poté vytvářejte povrchy pomocí standardních příkazů – loftsweeppipePlochy spojte nebo je použijte při ořezových operacích.

Vhodný povrch

Vyberte oblast zájmu a nechte software, aby výběr aproximoval volným povrchem. Výsledný povrch je rozšířen tak, aby byl vhodný pro ořezávání. Barevná mapa odchylek v reálném čase okamžitě zobrazí kvalitu povrchu. Automatická volba umožňuje uživateli vytvořit povrch co nejblíže referenční síti.

Free Form Modelování

Quad surface umožňuje uživateli rekonstruovat volné tvary povrchu, což není možné pomocí standardních metod povrchové úpravy.

Vlastní technologie snap-to-mesh umožňuje i neprofesionálům vytvářet tvary během chvilky – něco, co není k dispozici v žádném jiném řešení.

Analyzátor odchylek v reálném čase

Barevná mapa vzdálenosti optimalizovaná pro rychlost v reálném čase umožňuje uživateli mít vše pod kontrolou a získat co nejpřesnější výsledky.

Automatic Surfacing

Vytvářejte povrch na organických tvarech pouhým stisknutím tlačítka.

Není nutná žádná interakce uživatele.

QUICKSURFACE vám nabízí jeden z nejlepších automatických povrchů, které jsou dnes k dispozici. Algoritmus optimalizuje počet výsledných políček nurb tak, aby byl minimální. Kvalita povrchu je všude G2 a v mimořádných bodech G1.

Hybridní parametrické modelování

Software umožňuje vytvářet modely CAD jako kombinaci volných tvarů a prizmatických prvků a zároveň je parametrický pro standardní prvky. Uživatel se může v případě potřeby kdykoli vrátit zpět a upravit i povrchy volného tvaru a nechat si výsledky zrekonstruovat.

Ořezávání a logické operace

Vytvářejte povrchy nebo tělesa pomocí operace vzájemného ořezávání nebo booleovských operací na tělesech. Barevné zobrazení a diagnostické nástroje umožňují identifikovat problémy při provádění těchto operací.

Zaoblení a zkosení

Operace zkosení a pilování umožňují analýzu v reálném čase. Stačí přetáhnout šipku a definovat poloměr filetování na obrazovce a ihned vidíte odchylku filetů oproti referenční síti. A to vše v reálném čase​.

Analyzátor odchylek

Přesnost rekonstrukce můžete kontrolovat pomocí efektivní barevné mapy vzdáleností. Porovnejte model CAD s referenční sítí kdykoli během procesu.

Převod do jiných CAD řešení

Exportujte rekonstruované povrchy nebo modely těles pro použití v jiných balíčcích pomocí standardního formátu STEP nebo IGES.

Vyzkoušejte QUICKSURFACE zdarma na 15 dní.

Přejít nahoru

MÁM ZÁJEM O QUICKSURFACE

Budeme Vás nezávazně kontaktovat a zodpovíme veškeré Vaše dotazy týkající se daného produktu

Budeme potřebovat pár informací abychom Vás mohli správně kontaktovat

Zavoláme Vám

Nevíte si rady a potřebujete poradit? Rádi vám zavoláme zpět, stačí když nám na Vás necháte číslo a jméno a my se vám ozveme.